Ghidul tau in turism

iTurism » Roma » Bine ai venit in Roma

Roma un oras ce te copleseste si te seduce
Poti alege Roma pentru ca , inevitabil, toate drumurile duc in cetate. Roma este un oras care contine toate ingredientele pentru „masa festiva” a turistului pasionat: o istorie cel putin impresionanta, o diversitate artistica, pentru care cu greu se poate gasi un termen de comparatie, o viata de noapte care poate imprumuta eticheta newyorkeza - „orasul care nu doarme niciodata”.
Roma poate satisface toate gusturile, de la cele mai putin pretentioase pâna la cele mai exigente: indiferent de durata vizitei, Capitala Italiei va avea intotdeauna ceva de oferit, acesta fiind in acelasi timp principalul ei avantaj, dar si cel mai mare dezavantaj. Fie ca ai la dispozitie o singura zi, o saptamâna sau o luna, va ramâne mereu ceva de vazut, de explorat, e vizitat sau de incercat, iar regretul plecarii va fi acelasi. in toate sensurile, Roma este un oras ce te copleseste si te seduce. Poate ca acest sentiment a dat nastere celebrei superstitii a vizitatorului ocazional...aruncarea peste umar a monedelor in Fontana di Trevi. intre timp aceasta superstitie si-a extins foarte mult influenta, astfel ca fântânile din intreaga Italie comunica in fiecare zi speranta intoarcerii prin toate monedele lumii si uneori si prin bacnote.
Pentru turistii care o viziteaza, Roma inseamna: vestigii istorice, Vatican, arta, Renastere, opera, moda, fotbal, automobile, distractie si binenteles ...bucataria tipica italiana.
Cele mai bune perioade pentru vizitarea Romei sunt primavara si toamna. in timpul acestor anotimpuri vremea este insorita si temperaturile blânde. incercati sa evitati luna August pentru ca in aceasta luna majoritatea italienilor sunt plecati in vacanta, drept consecinta majoritatea magazinelor sunt inchise.
Cetatenii Uniunii Europene nu au nevoie de viza pentru a intra in Italia daca nu stau mai mult de 3 luni. De asemenea, nu este necesar nici pasaportul ci doar cartea de identitate. in lipsa cartii de identitate pasaportul este necesar si obligatoriu.
in marea lor majoritate, muzeele sunt inchise lunea, exceptiile fiind putine. Roma Pass este optiunea cea mai indicata. Datorita lui vesi evita cozile care se formeaza la numeroase obiective.


Impresii turistice Roma

vacanta de vis
a fost si cred ca va ramane cea mai frumoasa vacanta din viata mea . in primul rand am fost alaturi de cei dragi , familia si am vazut locuri ... [ mai mult ]

O VACANTA LA ROMA
O vacanta superba de vis in compania sotului .Transportul s-a realizat aerian de la Bucuresti Ciampino.Un oras superb,romanttic o capodopera.Am vizitat:Fontana di trevi,Colloseumul,Piata di Popolo si toate regiunile care se ... [ mai mult ]

despre florenta
Un oras impresionant!!! [ mai mult ]

Adauga si tu o impresie de vacanta

Informatii curente Roma

Ora la Roma este 13:46:18
Starea vremii Roma
Publicitate

VEZI cele mai frumoase destinatii din ROMANIA. Apasa butonul LIKE de mai jos.